|
|
|
|||||||||||||
|
|
![]() |
|
|
|||||||||||
|
|
|
|||||||||||||
|
|
|
|
|
|||||||||||
Hoşgeldiniz.İyi Forumlar Dileğiyle...
|
|
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||
|
|||||||
| Kayıt ol | Arkadaşını Davet Et | Resimler | Yardım | Sosyal Gruplar | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Türk Kültürü Ve Edebiyatı Türk Kültürü Ve Edebiyatı Hakkında Herseyi Burada bulabilirsiniz.. |
|
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Rep Puanı: 540
Çevrimiçi Olduğu Toplam Süre: 1 Hafta 5 Gün 8 Saat 1 Dakika 31 Saniye
|
Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Büyük Sanat Harikası Hangisidir?
Ülküsaşlarım bu sorunun cevabını Nihat Gençin Karanlığa Okunan Ezanlar isimli kitabında buldum.Kitaptan bazı alıntılarla paylaşmak isterim.
"Şimdi sizlere sorup şaşırtsam hepinizi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanat harikası hangisidir diye...Mona Lisa tablosu mu? Mozart eserleri mi? Bethovenin 9. senfonisi mi?... Siz düşüne durun ben bu koca evrende bestelenmiş en büyük eseri çocukluğumdan beri biliyor, yaşıyor, tanıyorum. Milyarlarca insan tarafından söylenen bu muhteşem eserlerin yaygınlığına, büyük şöhretine henüz dünyalı hiç bir eser ulaşabilmiş değil.. En çok söylenen ve en çok ezberlenenve hala milyarlarca insan tarafından törenle, gelenekle tekrar edilen bu muhteşem eserin adını biliyor musunuz? Bu eser bir tekbirdir, bayram tekbiri.Itri tarafından bestelenen bayram tekbiri: "Allahuekber Allahuekber lailaheillallah Allahuekber Allahuekber velillahil hamd." Ülküdaşlar Itri bundan 300 yıl önce 4. Mehmet zamanında yaşamış mevlevi bestekardır.Asıl adı Buhurizade Mustafa Efendi olup ITRİ ise mahlasıdır.Tsavvuf musıkisine bir çok eser kazandırmıştır.Bunun yanında tasavvuf dışı eserleride mevcuttur."Allahümme salli ala seyyidine Muhammedin.." diye başlayan cuma salatı da bir Itri bestesidir. Itri nin bu iki bestesi dünyanın her yerindeki müslümanlar tarafından aynı şevkle söylenmektedir.İnsanları adeta hipnotize eden bu muhteşem eserin sahibinin bir Türk bestekarı olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.Allaha emanet olunuz.
***** KAHREDECEK TÜRK MİLLETİ DESTEK VEREN GÜÇLERİ ***** MELEKLER ALEMİNDE DESTAN OLAN CAN BİZİM ***** DALGALANSIN BAYRAĞIM ÜSTÜNDEKİ KAN BİZİM ***** 4 AYLIK BEBEKLERE KURSUN SIKAN NERDESİN ***** NEREYE GİDERSEN GİT ÖLECEĞİN YERDESİN... ***** [Üye Olmadan Linkleri Göremessiniz 10 Saniyede. TurkislamDevletleri.Com Üyesi Olmak için TIKLAYINIZ...]
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to KANTURA For This Useful Post: | SoNSaNCaK (08-06-2009) |
Bu Yazıyı Beğendiyseniz! Facebook'da Arkadaşlarınız İle Paylaşın...
|
|
Paylaş |
|
|
#2 |
|
Rep Puanı: 27210
Çevrimiçi Olduğu Toplam Süre: 5 Ay 1 Hafta 3 Gün 9 Saat 25 Dakika 48 Saniye
|
Teşekkürler gadaşım.İşte Olay budur.Dikkat edin Ülküdaşlarım....Her güzel Şeyin içerisinde bir TÜRK vardır ve hep olacaktırda...OLAMALIDIRDA...
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| büyük, dünyanin, en, gecmis, gelmis, hangisidir, harikasi, sanat |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|